Carolines vagga är flexibel när det gäller placering. Den kan hängas i taket eller ställas på golvet, vilket som nu passar den nya familjemedlemmen bäst. Foto: Privat

7 februari 2012 21:29


Design. Barnvagga tillverkad i naturmaterial. Material som både andas, leder bort fukt och låter kroppen hålla en behaglig temperatur. Det låter väl som en trevlig miljö för det lilla nytillskottet i familjen?

Formgivaren till denna vagga är Caroline Liljeblad, född i Skövde men just nu verksam i Stockholm. I dagarna ställer hon ut sin skapelse på Stockholm Furniture Fair vilken äger rum på Stockholmsmässan i Älvsjö mellan 7–11 februari.
– För mig är det form, funktion och hållbarhet som är grunderna i skapelseprocessen. Produkterna ska vara anspråkslösa men vackra, en tidlös design för alla tillfällen, säger Caroline.

Caroline studerade först på linjen Konst & Form vid Rudbäcksgymnasiet i Tidaholm innan hon flyttade till Gotland. Där läste hon sedan en treårig högskoleutbildning med inriktning Industri & Design. Därefter flyttade Caroline till Stockholm där hon delat sin tid mellan att driva sin egen designverksamhet med att arbeta som gymnasielärare.

Men snart går flyttlasset tillbaka till Skövde igen där Caroline räknar med att ta upp sin karriär som formgivare med tiden. Men eftersom Caroline väntar tillökning i familjen i början av april kan vi väl förmoda att hon får tillfälle att testa sin vagga ordentligt innan hon går vidare med nya formgivningsprojekt.